Undersøg markedet, før du optager et lån

sponsor laanemarkedetDu har sikkert prøvet det før: En ny genstand er købt, og du er glad for den. Men et par dage efter finder du ud af, at du kunne spare penge, hvis du købte den et andet sted. Øv, tænker du så – det må jeg undgå en anden gang

Akkurat samme situation kan finde sted, når du skal låne penge. Og du skylder derfor dig selv at undersøge markedet, før du optager et lån, så du får valgt helt rigtigt i første omgang: Både når det kommer til pris og betingelser.

Hvor kan jeg undersøge markedet?
At skulle foretage opkald til alle lånevirksomheder for at høre om deres priser tager lang tid. Alt for lang tid. Men heldigvis er der hjælp at hente. Du skal ikke lede længe for at finde sammenligningstjenester, som har gjort alt arbejdet for dig.

Gennem avancerede systemer er der udviklet platforme, som sammenligner de forskellige lån og derved giver dig et hurtigt og overskueligt overblik over, hvor det er billigst for dig at søge hen, når du skal låne penge. Find billige lån her.

Hvad skal jeg være opmærksom på?
Pris og betingelser er kort sagt det, du skal holde øje med. Men det kan være svært at gennemskue uden kendskab til branchen. Derfor er det vedtaget i loven, at der på hvert lån skal angives ÅOP. Et begreb, som kort og godt betyder: Hvor mange penge koster dette lån mig på årlig basis?

Det er derfor alle de forskellige omkostninger lagt sammen og beregnet på årlig basis. Du slipper derfor for at foretage disse beregner, og du kan derfor nemt finde det billigste lån.

Dernæst kommer betingelserne, og her er også en række forskellige ting at overveje. Der er naturligvis flere almindelige kriterier, som du skal passe ind i. Flere lånevirksomheder opererer fx med en minimumsalder, hvor du skal være fx over 20 eller 21 år for at kunne tegne dit et lån. Dog kan du også finde lån til folk, der er over 18 år, men ikke under. Det er ikke muligt for dig at påtegne dig et lån af en lånevirksomhed, hvis du er under 18 år gammel.

I betingelserne finder du også andre krav. Det kan typisk være minimums- eller maksimumsbeløb for, hvor meget du kan låne. Og hertil er der også afdragsperioden, som du skal overveje. Hvis du gerne vil have gælden overstået og tilbagebetalt hurtigt, så er det med at finde de korteste afbetalingsperioder.

Men ønsker du at få spredt afbetalingerne ud over flere måneder, kan du med fordel gå efter længerevarende lån – også selvom du her kan komme ud for, at prisen stiger med, fordi du betaler renter over en længere periode.

Lån nemt og billigt online
Tiderne, hvor et fysisk møde med bankrådgiveren var nødvendigt for at tegne et lån, er ovre. I dag er det blevet meget hurtigere og nemmere, eftersom du kan gøre det online. I mange tilfælde kommer du aldrig i telefonisk eller fysisk kontakt med lånevirksomheden, hvorfor det for mange kan være forbundet med en bedre service, når der lånes online.

Grundlæggende er der en række fordele forbundet med at foretage lånet online. Simpliciteten er i top, og alt du skal aflægge er CPR-nummer, telefonnummer, bankoplysninger – og det var det! Altså er du ikke nødsaget til at stille sikkerhed eller nøje redegøre for, hvad du skal bruge pengene fra lånet til.

Og eftersom store dele af processen er automatiseret og klares af computere, kan du forvente hurtig leveringstid ved online lån. Det er ikke usædvanligt, at du ved nogle lånetyper kan have pengene overført til din konto allerede samme dag, som du ansøger om lånet.

Så snart pengene er gået over, kan du bruge dem til lige det, du ønsker. Og det er uanset, om det er forfaldne regninger, der skal betales, eller om du blot kunne tænke dig at erhverve dig nogle nye goder, men som du ikke har penge til i øjeblikket. Mange vælger at låne penge til omkostninger, de gerne vil have fordelt over en periode, eftersom deres økonomi ikke holder til, at der bliver foretaget et større indgreb i likviditeten på nuværende tidspunkt. Gode eksempler på dette kan være tandlægeregninger eller til vintertid, hvor bilen skal have nye dæk på.

Translate »