Unge filmer det selv: UFEDT AT VÆRE STANG STIV

Seks 1.g-klasser fra Ørestad Gymnasium deltog i filmkonkurrencen ‘Drik mindre-oplev mere’. Eleverne skulle producere korte kampagnefilm med det formål at påvirke unge til at drikke mindre. Dagen satte gang i tanker om alkoholforbrug hos de unge selv.

Kampagnen er lavet af Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden. Den går ud på at de unge selv producerer små kampagnefilm om unge og alkohol.

Før produktionen deltog de seks klasser i en workshop med Lommefilm – en organisation, der lærer børn og unge at skabe små film, kun ved hjælp af deres mobiltelefoner. Lommefilm har i over ti år hjulpet både store og små organisationer med at få budskaber ud til de unge.

Vi drikker mest i  verden

Denne gang var budskabet at unge skulle drikke mindre. Eleverne kan selv relatere til, at det kan være svært at styre, hvor meget man kan tåle at drikke. Derfor synes de at budskabet er vigtigt.

“Der er mange kampagner, der fokuserer på helt at forbyde alkohol til unge, men det synes jeg er urealistisk,” forklarer Lærke Lucia Sigaard Sørensen fra 1.i.

“Derfor synes vi, det var vigtigere at fortælle de unge, at man godt kan drikke med måde, og stadig kan hygge sig og have det sjovt.”

Julius Vindal Andersen indskyder;

“Det er jo også lidt skræmmende, at danske unge er dem i verden, der drikker mest. Derfor er det vigtigt, at vi unge begynder at tænke lidt mere over vores adfærd ift. alkohol.”

This describes the image
Andrei måtte en tur i kanalen for at få det rigtige skud til lommefilmen.

Gå ikke alene hjem

Máney Birta Skourup Kirkeby og Andrei-Stefan Ursea fra 1.k valgte at lave en film med et  budskab om at drikke mindre og opføre sig fornuftigt, når man indtager alkohol, frem for ikke at drikke overhovedet.

“Vores film handler om, at man ikke skal gå alene hjem, når man er fuld,” fortæller Máney.

“Det synes vi, er et vigtigt budskab, fordi man kan være til fare for sig selv, hvis man færdes alene, når man er meget fuld,” supplerer Andrei-Stefan.

Falder i kanalen

Máney og Andrei-Stefans film handler om en gymnasieelev, der drikker for meget til en fest og går fuld hjem, og ender med at falde i kanalen.

“Jeg håber virkelig, vi vinder konkurrencen, for jeg føler jeg ofrede mig ret meget, da vi skulle indspille den scene,” påpeger Andrei-Stefan, der trodsede vinterkulden og lod sig falde ned i den kolde kanal foran gymnasiet for at give filmen et ekstra lag af drama.

Bedste film

Dagen sluttede af med en prisoverrækkelse, hvor først en vinder blev fundet i hver klasse. Derefter skulle eleverne stemme om den bedste film på årgangen.

Bertil Lykkeberg, Julius Vindal Andersen, Isabella Koldby, Ella Mejlholm og Lærke Lucia Sigaard Sørensen fra 1.i blev dagens vindere med deres film ‘Vodka?’.

De blev belønnet med biografbilletter til hele gruppen.

De fem elever er netop startet på Medielinjen på Ørestad Gymnasium, men har endnu ikke nået at lære at klippe film i undervisningen.

Ella og Lærke havde dog erfaring med at klippe film fra tidligere, og stod derfor for den del, mens resten af gruppen havde ansvar for historien og det kreative udtryk.

Eleverne synes, det har været fedt at bruge dagen på at få et godt budskab ud til andre unge.

This describes the image
Fire af de seks elever på vinderholdet.

Et godt budskab

“Det er dejligt at have fået så frie rammer, så vi selv kunne bestemme, hvordan vores film skulle laves,” fortæller Ella.

“Og så har vi haft det megasjovt imens,” indskyder Bertil.

“Det er megafedt at have vundet, så det er vi ret stolte over,” siger Ella.

Vinderfilmen kan ses på Ørestad Gymnasiums Facebookside. De øvrige film, der deltog i konkurrencen kan ses på lommefilms hjemmeside lommefilm.dk.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »