Upcycle Studios har solceller – nyt byggeri betyder farvel til sol

Det nye byggeri “Generationerne Byhus” får en højde på 27-34 meter og kommer til at lukke nabohusene Upcycle Studios helt inde i skygge. 

Det viser skyggediagrammer for byggeriet, som beboerne i Upcycle Studios er kommet i besiddelse af. De viser, at de bæredygtige og energivenlige luksusrækkehuse nord for byggeprojektet vil være totalt skyggelagt i næsten 6 måneder – fra oktober til februar.

“Vi beboere i Upcycle Studios finder det dybt foruroligende at Teknik og Miljøforvaltningen overhovedet kan godekende og tillade byggeriet,” skriver beboer Anders Rekalos på vegne af ‘alle beboere i Upcycle Studios’. 

Udsnit af skyggediagram for projektet Generationernes Byhus. Upcycle Studios er de skråtstillede hvide felter. Det går felt viser skyggevirksningen. (Lendager Group/By & Havn)

Upcycle Studios er opført og driftet med et meget lavt CO2 aftryk. Blandt andet via solenergi fra solpaneler på tagene.
“Ved at der bygges som planlagt, vil Teknik og Miljøforvaltningen ikke blot bevidst forringe værdien af hele vores ejendom, men med overlæg medvirke til at ændre husene til det modsatte af bæredygtige. Det vil direkte modarbejde den miljøpolitik som kommunen, og specifikt Line Barfods eget parti (Enhedslisten, red.) ynder at være forkæmper for,” skriver Anders Rekalos.

Beboerne bemærker også, at projektet har ændret navn fra Generationernes Træhus til Generationernes Byhus. Den oprindelige plan om at bygge primært i træ er åbenbart droppet.
“Københavns Kommune, By og Havn og 3B har vendt og drejet alt fra den originale plan, og det virker til at den nye plan skal gennemføres med alle midler, hvilket er betænkeligt”.

Generationernes Byhus på Asger Jorns Allé er en del af lokalplanen for Ørestad syd 398, tillæg 4.
I en mail fra Teknik- og Miljøforvaltningen har Anders Rekalos fået oplyst, at “Projektet holder sig indenfor den gældende lokalplan som er ret detaljeret beskrevet og det er ingen dispensationer fra lokalplanen planlagt på nuværende tidspunkt… Da projektet holder sig indenfor gældende lokalplan er der desværre ikke ret mange muligheder for at påvirke projektets udformning/ højde og volumen”.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »