Virksomhedsoverdragelse: Så svært er det

sponsor tvc.dkAt skulle overdrage en virksomhed kan være en svær beslutning at tage, da en virksomhedsoverdragelse ofte er forbundet med tidspres, blandede følelser og risici. Desuden indeholder en overdragelsesproces mange elementer, som kan være svære at overskue både for køberen og sælgeren

Desuden kan der være nogle ting, som gør, at køber og sælger har svært ved at blive enige. Det kan dreje sig om penge, eller det kan dreje sig om nogle ting i virksomheden, som sælger ikke vil give afkald på. Dertil kommer, at køberen kan forlange, at prisen nedsænkes grundet nogle forhold, der først opdages under overdragelsesprocessen. Det kan give anledning til nogle store diskussioner, som er svære at få lagt et låg på igen. Ligeledes er der også en masse papirarbejde, der skal udarbejdes i forbindelse med overdragelsen, og begge parter skal skrive under på kontrakten, da den ellers ikke er gyldig.

Tag en advokat med på råd
Der er dermed en række af juridiske problemstillinger indblandet i en sådan overdragelse, og det kan derfor være en god idé at tage en advokat med ind over. En advokat vil automatisk sørge for forhandlingerne samt papirarbejdet, så hverken sælger eller køber skal belastes i denne sammenhæng. En advokat vil desuden også gå ind og tage hånd om den arbejds- og ansættelsesretslige opgave i forbindelse med håndteringen af medarbejderne. En overdragelse kan nemlig have stor indflydelse på medarbejderne arbejdsvilkår, og det er derfor vigtigt, at der bliver taget særligt hensyn til denne del af virksomheden.

Vælg en advokat fra TVC Advokatfirma
Skal du overdrage din virksomhed eller på den ene eller den anden måde indgå i en overdragelsesproces, så kan det være en god idé, at du tager kontakt til en advokat fra TVC Advokatfirma. TVC Advokatfirma rådgiver alle typer virksomheder i forbindelse med virksomhedsoverdragelser, fusioner eller andre omstruktureringer. Hermed sikrer du dig, at overdragelsesprocessen kommer til at foregå på den bedst mulige måde.

Translate »