Vrede kvinder i litteraturen

Mandag 4. marts kl. 19 inviterer Kulturhuset Islands Brygge til en aften som handler om vrede kvinder i litteraturen.

Mia Rendix og Lea Fløe Christensen vil fortælle, hvordan vrede kvinder udtrykker sig i litteraturen, og hvorfor tysksprogede forfattere er så populære inden for dette område.
Udover de kvindelige forfattere fra Tyskland og Østrigvil der også være perspektiver til andre europæiske og amerikanske forfattere. Oplægsholderne vil gøre publikum klogere på, hvordan vreden kommer til udtryk over tid, og hvor det er mest interessant at læse med lige nu.

Mia Rendix er ph.d. og mag.art i litteraturvidenskab, og Lea Fløe Christensen er litterat og nomineret til Blixenprisen 2023.

Udover arrangementet i salen kan man også opleve en serie portrætter i Kulturhusets trappeopgang, der sætter fokus på banebrydende kvinder, der har gjort oprør og ændret verden. Fortællingerne kan også høres i installationsværket “Telefonboksen”.

På selve Kvindernes Kampdag 8. marts vil der være KAMPSTING på kulturhuset. Deltagerne vil simpelthen brodere sig gennem dagen og producere tekster, slagord og motiver efter lyst og behov, mens de hører ny og gammel oprørsmusik på pladespilleren. Nysgerrige nybegyndere får hjælp til at starte fra bunden, habile broderister kan få nye idéer ved broderist Mette Juhl.

VREDE KVINDER I LITTERATUREN: Entré: 50 kr. Læs mere og køb billet: https://www.kultunaut.dk/perl/arrmore/type-nynaut?ArrNr=17397206

KAMPSTING: Fri entré med tilmelding på billetto.dk / Materialestartpakke kan købes for 50 kr. på stedet.
Event: https://kulturhusetislandsbrygge.kk.dk/det-sker/kampsting-broderi-koen-og-kampdag

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »